2010. május 29., szombat

Sült aranydurbincs





A tengeri halak közül ez az első, amellyel megismerkedtem.Nagyon finom a húsa, gyakran fogyasztjukAz aranydurbincs a Földközi-tengerben mindenhol, azonkívül Afrikának az Atlanti -óceántól mosott partjain, a Gibraltári-szorostól végig a Jóreménység fokáig mindenütt gyakori hal.
Tisztítsuk le felhasználás előtt, vegyük ki belszerveit, a pikkelyeit, és sózzuk be.Kiváló grillezve, sütőben vagy olajban sütve.Aki szereti a természetes ízeket, annak csak azt ajánlom, hogy sózza be, és faszénen grillezze., de készíthetünk halpácot is, amibe tehetünk rozmaringot, fokhagymát, kakukkfüvet, sót, majd ezzel jól bemaszírozzuk a hal bőrét.

Hozzávalók:

  • 3 kis aranydurbincs
  • pár gerezd fokhagyma
  • só, rozmaring
  • olívaolaj

Elkészítés:

A halakat besózóm, befűszerezem, és egy olívaolajjal meglocsolt tepsibe teszem.A tetejét is meglocsolom egy kis olajjal,és 40 perc alatt 180 fokon megsütöm a sütőben.Vegyes salátával és sütőben sült krumplival tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése