2010. május 3., hétfő

Mákos muffin

Ezen blog megírásakor azt a fő szempontot is szem előtt tartottam, hogy könnyen összeállítható, kis bonyodalmakkal járó ételeket készítsek.Igaz, lesznek majd bonyolultabb, kelesztést igénylő pizzák, kenyerek,de ezeket is barki meg tudja majd csinálni kis odafigyeléssel.Tehát a muffin.Nagyon hálás dolog ez a sütemény, ugyanis ezerféleképp elkészíthető, lehet sós édes, jó kávé mellé,igazi vendégváró.Mákos  muffint sütöttem, mert  ezt találtam a kamrában.Citrom, tejföl, liszt , tojás mindenkinél van otthon,a plusz hozzávalót pedig mi magunk találhatjuk ki.

A mákos muffin hozzávalói (12 DB):

20dkg liszt
5 dkg aprított mandula
2 és fél t.kanál sütőpor
fél t.kanál szódabikarbóna
1 tojás
12dkg cukor
vanília kikapart belseje, citromhéj
0,8 dl olaj
2,25dl jogurt (natur)
15 dkg daralt mák

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő, 180 fokra.A szárazat a szárazzal, a folyékonyat a folyékonnyal keverjük, ez a muffinkészítés alapszabálya.Tehát a tojást felverjük a cukorral, olajjal és joghurttal.A lisztet összeöntjük a mandulával, sütőporral és a szódabikarbónával.Ezután egybeborítjuk az egészet, belereszelünk 1 citrom héját, vaníliát , pici sót.Jól összedolgozzuk, majd a muffinformák aljára kanalazunk egy kis tésztát.A mákot kis tejjel és cukorral felfőzzük.Ebből is 1 kanálnyit rakunk a tésztahalmokra.Igy tehát kétszínűvé vált a massza.Ezt befedjük a maradék tésztával,és ha marad még a mákból,azt is belekanalazzuk.A rétegzett muffinokat a sütőbe helyezzük, és 30 perc alatt készre sütjük.Az eredmény: finom, duci muffinok.Tehetünk a rétegek közé aszalt meggyet vagy szilvát.Mostmár jöhetnek a vendégek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése