2011. május 25., szerda

Eperfagyi házilag







Az egyik ismerősünktől kaptunk igazi földiepret. Édes eperízű, finom illatű eprecskék, igaz, egy kicsit aprók, de legalább nem vízízűek. A feléből eperfagyit készítettem. Hűsítő desszert a nagy  nyári melegben, adalékanyagok nélkül. Díszítésnek tejszínhabot és eperszemeket ajánlok.



Hozzávalók

  • 1,5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 10 g porcukor
  • pici vaníliaaroma, vagy vaníliáscukor
  • 30 dkg friss eper

Elkészítés:

az epret folyóvízben lemossuk, felaprítjuk és bedobjuk a turmixgépbe. Hozzáadjuk a tejet és a cukrot, majd összeturmixoljuk. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk az eperpéppel. Fagyasztós dobozba kanalazzuk, és a mélyhűtőbe tesszük. Ha jól megfagyott, meleg vízbe mártott fagylaltoskanállal adagoljuk. Akinek van fagylaltgépe, hűtse le jól a krémet, és tegye fagylaltgépbe, 15 percre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése