2010. május 18., kedd

Még több pizza...

A pizzagyártást sohasem unom meg.Ez alkalommal a kenyérkelesztőbe tettem a hozzávalókat.Az eredmény egy nagyon könnyű, lágy , hólyagos pizzatészta lett.Alulra a folyadékot tettem, felülre a száraz összetevőket, és beindítottam a gépet.Ime a recept:

2 tepsi pizza hozzávalói:

600 g liszt
370 ml folyadék (fele tej, fele viz)
negyed kocka élesztő
jó nagy kávéskanál só
3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tejet felmelegítem, az élesztőt belemorzsolom, kis cukrot adok hozzá és pár percig hagyom futni.A langyos vízzel összeöntöm, és bele a gépbe.Ezután az olajat , a lisztet a sót is hozzáadom, és elindítom a gépet.A második keverés után lekapcsolom, és kelni hagyom 1 ÓRÁN ÁT.A tésztát lisztes kézzel kiveszem, kettéosztom a gömböcöket, és letakarom konyharuhával 20 percre.Ezután lisztezett deszkán kinyújtom, és bekenem paradicsomszósszal.Sajtot morzsolok rá(mozzarella), és 240 fokon 15 percig sütöm.Mindenkinek ajánlom, nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése