2010. május 23., vasárnap

Görög saláta







 
Végre itt van a jó idő, kisütött a napocska.Mostmár a finom lédús salátákat is szívesebben készítjük el.A menta óriásira burjánzott a kertben, felhívta magára a figyelmet,így jutott eszembe ez finom, rusztikus étel.A menta hűsít és nagyon feldobja a zöldségek ízét.Afrikai országokban is gyakori a menta  használata, fetasajt nélkül persze.Ott apróra vagdossák a hagymát, a paradicsomot és a mentát, így tálalják a főfogások kísérőjeként.A fetás görög saláta grillpartik nélkülözhetetlen eleme.



Hozzávalók:
  • 1  fej lilahagyma
  • 1-2db paradicsom
  • fél uborka
  • olívabogyó
  • menta
  • citromlé
  • olívaolaj
  • fél kocka fetasajt
  • 1 db pitakenyér

Elkészítés:

  • A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk
  • összekeverjük, és olívaolajat locsolunk rá
  • mentát összevágjuk és rászórjuk
  • citromlét csöpögtetünk rá
  • a fetát összeaprítjuk, és hozzáadjuk
  • hűtőben hagyjuk állni 30 percet
  • pitakenyérrel fogyasztjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése