2010. május 24., hétfő

Bavette al pesto rosso



A bavette elnevezésű tésztára a napokban bukkantam rá, és sokkal jobban megszerettem mint a spagettit. Lapos , kisebb, mint a tagliolini, de nálam nagyon nyerő tésztafajta.Egy piros pesto-s szósszal avattam fel az első doboz bavette-t.
Ez a  zöld pesto-tól annyiban különbözik, hogy paradicsom is kell bele.Különleges aromáját a fenyőmag adja.Ezek a pestos tészták főleg az olaszországi Liguria tartományban  népszerűek.
.

Hozzávalók:


  • 200 g bavette

  • 2-3 db paradicsom

  • 4 evőkanál fenyőmag

  • 8 levél bazsalikom

  • 2 evőkanál parmezán


  • 3 kanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • A bavettéket lobogó vízbe dobjuk, és kb.8 perc alatt megfőzzük.Lehet 9-10 perc is, ha valaki nem szereti 'al dente-n'.
  • Mixerbe dobjuk a fenyőmagot, fokhagymát,  bazsalikomot,parmezánt, olívaolajat, a sót, és összeturmixoljuk.
  • A paradicsomot megdínszteljük kis olajon, sózzuk.
  • Összekeverjük, és készen van a piros pesto.
  • A tésztát leszűrjük, és a szósszal jól elkeverjük.
  • Parmezánnal meghintjük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése