2010. május 11., kedd

Mediterrán ebéd: tonhalas spagetti kapribogyóval




Jó, ha tartalék spagettink van mindig otthon, mert bármikor jól jöhet,kevés hozzávalóval összedobhatunk egy mediterrán ebédet.A spagettik méretük szerint be vannak számozva,én a l2 számú De Cecco-t választom, ha tehetem, ez olyan középvastagságú, pont ideális.Találtam otthon egy doboz tonhalat és kapribogyót,így csak egy kis paradicsomot főztem mellé, és már készen is van az egyszerű tésztás étel.A kapribogyó egyébként tipikus mediterrán zöldség, van  olasz, spanyol de még török fajtája is.
Hozzávalók:
300g spagetti(2 személyre)
2 kanál kapribogyó
1 tonhalkonzerv
friss vagy konzervparadicsom
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
olasz fűszerek keveréke(oregánó, bazsalikom,kakukkfű)
1 db chilipaprika
Elkészítés:
A tésztát sós lobogó vízbe dobjuk, és kb.12 percig főzzük,
ezalatt a fokhagymát megdínszteljük az olajon, majd beledobjuk a paradicsomot, a kapribogyókat a chilipaprikát, sót.A szószt fél órán át főzzük, majd belekeverjük a villával összetört tonhalat.A tésztát leszűrjük és 1-2 percig főzzük még a szósszal, hogy jól felvegye az ízét .Olasz fűszereket hintünk rá, olívaolajjal meglocsoljuk, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése