2010. május 14., péntek

Diós-epres süti

A kevert sütik nagyon egyszerűek, és ezerképp variálhatók.Az eper és dió kombinációját most próbáltam először, és bevált.Még nem érkezett el az eperszezon, addig nyugodtan használhatunk aszalt epret.Beáztatjuk forró vízbe pár percre, és adhatjuk is a sütihez.Nem áztat annyira, mint a friss eper.Hirtelen jött vendégeknek kiváló, mert hamar megvan.

Hozzávalók:
200 g liszt
200g cukor
1 dl olaj
2 joghurt
citromhéj
 kis db vanília kikapart belseje
1/2 Paneangeli élesztő v fél cs sütőpor
1 kávéscsésze dió
pár szem aszalt eper
2 tojás

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, és belekeverjük az élesztőt vagy a sütőport.A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját fehéredésig kikeverjük a cukorral.Ehhez adjuk lassan az olajat, a joghurtot, pici sót, citromhéjat, lisztet, és összekeverjük.A diót és az aszalt epret turmixba dobjuk, és pépessé daráljuk.Az így kapott masszát a tésztába keverjük, a tojáshabot is hozzáadjuk laza mozdulatokkal,megszórjuk dióval vagy mandulával  és  180 fokos előmelegített  sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése