2010. május 25., kedd

Epermánia: anyu sütötte epres-túrós kocka

A receptet anyu találta (Nők Lapja-május), és ő is csinálta meg.Elég macerás süti, sok időt igényel, ezért én csak fotóztam, és ettem.:D. Finom az biztos...és igazi eperből készült.Akinek van kedve és ideje, és megcsinálná,itt találhatja a receptet.

Hozzávalók:

az olmlós tésztához
  • 200g liszt
  • 125g hideg vaj
  • 40g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
töltelék, és díszítés:
  • 60 g vaj
  • 3 tojás
  • 100 g porcukor
  • 750 g tehéntúró
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • fél citrom héja és leve
  • 60 g darált dió
  • 800 g eper
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak habfixáló
  • 1,5 dl tejszín
  • fél tasak piros tortazselépor
  • 12 db mentalevél

Elkészítés:

  • Az omlós tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, és becsomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
  • A töltelékhez a tojások sárgáját 100 g porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a túrót, puha vajat, pudingport a reszelt citromhéjat és levet,
  • A tojásfehérjét habbá verjük és belekanalazzuk a tésztába.
  • Az omlós tésztát kinyújtjuk és egy tepsi aljára helyezzük(20×30 cm-es), felmagasítjuk a széleit, megszurkáljuk villával.
  • Megszórjuk darált, pirított dióval
  • Beleöntjük a túrós masszát, és 1,5 órán keresztül sütjük 180 fokon.
  • A vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt.
  • Megkenjük vele a kihűlt süteményt, és rárakjuk az eperszemeket.
  • A tortazseléport 1 ek.porcukorral és 1,5 dl vízzel felforraljuk, hűlni hagyjuk pár percig,majd bevonjuk vele az epret.
  • Meghintjük darált dióval

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése