2010. május 5., szerda

Sárgarépa krémleves

Ez a krémleves bármelyik zöldségből elővarázsolható.Füstölt sajttal és pirítóssal még finomabb.
Ha diétázni szeretnénk, ne folyamodjunk drasztikus módszerekhez, inkább válasszuk a zöldségeket főétkünk alapjául.Sok vitamint tartalmaznak, de kalóriát alig, így hát bátran ehetjük őket lelkiismeretfurdalás nélkül.Nagyon változatosan elkészíthetők, amit a jövőben be is mutatok majd.Kiegészíthetjük hallal,szárnyasokkal, és máris készen van az egészseges étrendünk.A levesek telítenek, hamar készek,finomak.

A sárgarépa krémleves hozzávalói:

4 közepes zsenge sárgarépa
1 szál ujhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb darab burgonya
3 dl húsalaplé
vegeta, só, bors
olívaolaj
kömény

Elkészítés:

A zöldségeket felaprítjuk, megdínszteljük olajon.Amikor már puhák, felöntjük húsalaplével, megfűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, kis vegetával.Ha felforrt a leves, összeturmixoljuk, és 1 kanál sovány tejszínnel behabarjuk.De akár el is hagyhatjuk a tejszínt, enélkül is sűrű lesz.Sajtot reszelünk rá, vagy snidlinggel meghintjük.

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése