2010. május 1., szombat

Spárgakrémleves

A spárga a kedvenc alapanyagaim közé tartozik.Ez az elegáns tavaszi zöldség lehet fehér vagy zöld.A fehér spárga föld alatt növekszik, a zöldet a nap érleli.Mindegyikre jellemző, hogy van "feje", amire vigyázzunk főzés során, ez a legfinomabb része. A zsengébbeket még hámozni sem kell, csak a fás végüket törjük le.Finom párolva, frittataba vagy pizzára tehetjük,a felhasználásának csak a fantáziánk szab határt.Egészséges, viszont kalóriát alig tartalmaz.

A leves hozzávalói:

  • 1 köteg zöldspárga

  • 3 db burgonya

  • 1 db hagyma

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 2 L húsalaplé

  • só, szerecsendió

  • parmezán, olívaolaj
Elkészítés:

  • aprítsuk fel a hagymákat apróra, a spárgák fás részét törjük le, a burgonyát hámozzuk meg és daraboljuk fel, mossuk meg a zöldségeket

  • dínszteljük a zöldségkeveréket olívaolajon pár percig

  • ezután öntsük fel a húsalaplével, sózuk ízlés szerint,kis szerecsendió is mehet bele

  • fellforr, ezután összeturmixoljuk, ellenőrízzük az ízét,

  • parmezánt reszelünk rá, vagy mandulaforgáccsal meghintjük

  • tipp: behabarhatjuk tejszínnel, krémesebb állagú lesz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése