2010. május 24., hétfő

Rozmaringos sült krumpli





Mindenki imádja a sült krumplit, én sem vagyok kivétel.Rengeteget sütök, olykor csak magában esszük.Tépkedtem hozzá egy kis rozmaringot, és ezzel együtt sütöttem meg.Mediterrán konyhák jellegzetes körete vagy (előétele?)Ugyanis Olaszországban itt-ott előételként szolgálják fel a rozmaringos sült burgonyachipset.A turisták meglátván a frissen sült krumplit,  megérezve az illatát máris kedvet kapnak egy finom vacsorához.

Hozzávalók:
  • fél kg burgonya
  • olaj a sütéshez
  • néhány ágacska rozmaring

Elkészítés:
  • A krumplit meghámozzuk, és feldaraboljuk vékony hasábokra
  • hideg vízben átmossuk
  • konyharuhába csavarjuk, és felitatjuk a nedvességet
  • forró olajba dobjuk a rozmaringlevelekkel  együtt
  • ha szép aranybarnára sült, kiszedjük , és sózzuk


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése