2010. november 5., péntek

Bonbon házilag

Amikor bonbont eszünk, boldognak érezzük magunkat. Ezek az apró finomságok mindenkit ellazítanak, feldobnak.A kemény csokiréteg, és a benne lévő krémes massza  lágyan olvad el a szájban.Ilyenkor csak a csokis ízre koncentrálunk, ami lehet karamelles, kókuszos, narancsos,likőrös, csokikrémes, gyömbéres, marcipános.A bonbont otthon is elkészíthetjük, különösen most, ünnepek előtt aktuális.Lehet őket becsomagolva ajándékozni is.Osztatlan sikert fognak  aratni! Én is ezt teszem, ezek a bonbonok egy születésnapra készültek,  és majd beszámolok róla, milyen hatással  voltak az ünnepeltre.




Kellékek: 
  • lapos spatula
  • 1 db szilikon kenőecset
  • bonbonkészítő szilikonforma( vagy üres műanyag  bonbonos doboz)

Hozzávalók  38 db átlagos méretű  töltött bonbonhoz:
  • 2 tábla 60 %-os étcsokoládé
  • 1 csomag  gesztenyemassza
  • 5-6  evőkanál nutella
  • 1 csomag forró vízbe  áztatott mazsola
  • vaníliaaroma
Elkészítés:
A csokit gőz fölött olvasszuk meg, és kenegessük egy szilikonecsettel a bonbonformákba.Két rétegben kenjük rá a csokit, az első réteget hagyjuk teljesen megdermedni hűtőben, majd jöjjön a második réteg.Amikor már kellően megkeményedett a bonbon "sapkája", tegyük bele a következő tölteléket:

a mazsolákat áztassuk forró vízbe, majd nyomkodjuk ki.Tegyük a turmixgépbe, ehhez adjuk hozzá a gezsztenyemasszát és a nutellát.Kis vaníliaaromát is cseppentsünk hozzá, vagy pár csepp rumaromát.A pépet kanalazzuk bele a  bonbon sapkákba, és kenjünk rá spatulával  az olvasztott csokit.Tehát fedjük le a sapkákat.Hagyjuk dermedni 1 éjszakán át.Reggel  egy könnyed, de határozott mozdulattal nyomjuk ki őket a formákból, és íme a házi készítésű bonbon.Finomabbak, mint a bolti, és azt teszünk bele, ami nekünk tetszik.Kicsit időigényes, de egyben nagyon lazító konyhai művelet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése