2010. május 21., péntek

Pikáns lencsefőzelék

 
 
A lencsét magyarosan szeretem a legjobban.Ettem különböző országokban, és  itthon a legjobb  az íze (szerintem).Ehetjük magában ,de nagyon jól passzol sült húsok mellé is.Most egy pikáns-magyaros ízesítésű lencsefőzeléket osztanék meg a kedves olvasóimmal.Ime:
 
Hozzávalók:
 
  • fél kg lencse
  • 2 dl tejföl
  • víz
  • 2 kanál cukor
  • 2-3 kanál ecet
  • 3 db babérlevél
  • 1 evők.mustár
  • só, vegeta
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
 
Elkészítés:
 
Rántás:
  • A cukot megkaramellizáljuk az olajon.Ez a fontos kezdeti lépés adja meg a főzelék pikáns ízét.Beletesszük a lisztet, és kevergetjük.
  • Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt.
  • A beáztatott lencsét feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Beleteszünk 1 nagy hagymát,sót,
  •  1 leveskockát,3 gerezd fokhagymát, 3 babérlevelet, paprikát és egy kis ecetet.
  • Amikor fellforrt, berántjuk a karamellizált rántásunkkal, és hagyjuk pár percig főni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése