2010. május 7., péntek

Narancsszorbet

A szorbet átmenet a gelato és a granita között,folyékony , jeges ital, melynek alapja a gyümölcs, víz és cukor.A szorbet az arab SHERBET szóból ered.Ezt a hűsítő jeges finomságot  ugyanis az arabok hozták be Szicíliába, és onnan terjedt el Európában. A szorbet készülhet tejjel és likőrökkel is.
Én most egy nyárköszöntő narancsos változatot készítettem el.

Hozzávalók:

6 nagy narancs
220g cukor
1/4 l szénsavmentes ásványvíz
mentelevél

Elkészítés:

3 pohár vizet felforralunk a cukorral és a narancsok reszelt héjával.20 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük, a narancshéjat félretesszük.Az így kapott szirupot összeöntjük egy kis vízzel , a narancsok kifacsart levével.Belekeverjük a leszűrt narancshéjat, és kis tálkában a fagyasztóba tesszük.1 óra múlva kivesszük, összeturmixoljuk, és vissza a fagyasztóba még 40 percre, majd újra összeturmixoljuk, és készen van a jeges ital.Mentát adhatunk hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése