2010. szeptember 14., kedd

Diós rácsos sütemény








Az omlós tészta nagyon sok sütemény alapanyaga, ezért érdemes megjegyezni az alapreceptet.Készülhet belőle linzer, rácsos sütemények, lepények.Fontos hogy a margarint mindig hidegen adjuk a liszthez, és morzsoljuk el vele.A tésztát hűtőben pihentessük fél órán át, mert így jobban nyújtható.

Alaprecept (omlós tésztához):


  • 30 dkg liszt

  • 25 dkg margarin

  • 10 dkg cukor

  • fél tk.sütőpor

  • 1 tojássárgája

A margarint morzsoljuk el a liszttel, majd adjuk hozzá a sütőport és a tojássárgáját.Lazíthatjuk tejföllel, és reszelhetünk bele citromhéjat a frissebb íz érdekében.A jól összegyúrt tésztát tegyük 30 percre hűtőbe.

Töltelék:
A tészta háromnegyedét nyujtsuk ki, tegyük tepsibe, és süssük elő.(10 perc) Ezután kenjük be baracklekvárral, és a következő töltelék kerüljön rá.
3 tojássárgáját keverjünk krémesre  15 dkg porcukorral, majd adjunk hozzá 15 dkg darált diót, és  végül a tojások felvert habját .
A tészta megmaradt egy negyed részét nyujtsuk ki, és vágjuk csíkokra.A tésztára kanalazzuk rá a diós masszát és tegyük rá a tésztacsíkokat.A sütőben süssük aranybarnára.Sütési idő 180 fokon összesen 45 perc.(elősütéssel együtt)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése