2010. október 22., péntek

Sült alma mézzel és kardamommal


A vágyserkentés természetes csodaszerei megtalálhatóak a természetben, csak jól körül kell néznünk!
Ha szeretnénk magunkat és párunkat romantikus hangulatba hozni, használjuk a természetes afrodiziákumokat.A stressz és a túlhajszolt életmód gátat szab szenvedélyünknek?Ne essünk rögtön pánikba!A libidó növelésére a természet számos fűszert, illetve anyagot kínál. Ez alkalommal a
kardamomról és a mézről lesz szó.

Kardamom:
 a gyömbérfélék családjába tartozó fűszer.Leginkább Keleten használják.A legjobb, ha zöld kardamomot veszünk, amelyet bármely bioboltban árusítanak.A kardamomban lévő magokat használjuk fel, mert ezekben van minden illatanyag és aroma. Nagyon erős fűszer, ezért elég keveset használnunk belőle.A kardamomnak lazító és potencianövelő hatása van.Ezenkívül még a szívizmok működését is segíti.A kardamomot tehetjük kávéba is, ez az ital az arabok körében elterjedt vágyserkentő.
Méz:
Babilonban a friss házasok mézsört fogyasztottak, tehát már ez is utal a méz vágyserkentő hatására.Innen ered a mézeshetek kifejezés (honeymoon).Galenus egyenesen potencianövelő szernek tartotta.De minek köszönhető hatása?A benne lévő cukrok azonnal hasznosulnak a szervezetben,tehát ezáltal azonnali energiához jutunk, másrészt a benne lévő ásványi anyagok és vitaminok is jót tesznek a szervezetnek, nem beszélve az általa felszabaduló endorfinról. A méz a bőrbe masszírozva serkenti a vérkeringést.

A receptemben egyesítettem a kardamomot és a mézet, ezért ha elfogyasztjuk ezt a finom sült almát, valóban "édes örömöknek" nézünk elébe.
Hozzávalók:
2 db birsalma
2 darab Idared alma ( de bármilyen jó)
méz
2 db zöld  kardamomhüvely
pici vaj
Elkészítés:
Az almákat mossuk meg, vágjuk ki a magházukat, és tegyük egy kivajazott tepsibe.Tegyünk minden alma tetejére mézet.A kardamomhüvelyeket vágjuk fel, és a magokat egészben, vagy mozsárban őrölve szórjuk az almákra.Süssük őket 30 percig.
Ehetjük magában és  desszertként is egy esti vacsora  után.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése