2010. október 3., vasárnap

Pasta con la zucca, avagy sütőtökös spagetti


Amikor ősszel megjelenik a narancssárga sütőtök,már azon töröm a fejem, milyen új tökös receptet tudnék kitalálni.A tök sárga színe egy kis melegséget lop még  a hűvös őszi napokba , és  visszaidézi a  már elbúcsúztatott nyári napsütést.Az ízét is nagyon szeretem, van benne valami gesztenyés.Ezúttal egy olasz receptet írok le,ami nem egy tipikus  recept, inkább a tortellinit szokták tökkel tölteni, vagy krémlevesnek készítik el, de ez a spagetti sem lesz utolsó választás annak, aki megcsinálja.A tök elég édes, ezt ellensúlyozni kell.Nagyon illik hozzá és kihozza zamatát a zsálya és a szerecsendió.
Sütőtökös spagetti 2 főre:
300 g spagetti
3-4 gerezd fokhagyma
egy kisebb , érett tök fele
só, bors, zsályalevél
parmezán
olívaolaj

Elkészítés:
A spagettit tegyük lobogó, sós vízbe főni.(12 perc kb.)A hagymát megdínszteljük az olívaolajon, majd rádobjuk az apróra felkockázott tököt.Nagy lángon hagyjuk pirulni, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy zsályalevelet,pici szerecsendiót.Fedjük le , és pároljuk addig, amíg a tök megpuhul.A tésztát szűrjük le, és keverjük el a tökös szósszal, ami ekkorra már puha lett.Reszeljünk rá parmezánt ízlés szerint.Kitűnő ebéd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése