2010. október 14., csütörtök

Mexikói kávé




A csokis receptek gyüjtője vagyok.Lehet ital, étel, bármi, amiben csoki van, levesz a lábamról.Találtam egy oldalt, a csokifüggők honalpját, amit a jobb oldalon meg is találhattok, ha valaki szeretne feliratkozni.A tökéletes csokitortát még nem sikerült megsütnöm, de már dolgozom rajta.Annyira jutottam, hogy a rum és a mandula nagyon illik a csoki ízéhez, gyümölcsök közül a narancs, az aszalt szilva és a mazsola.Remélem nemsokára megszületik az új csokis tortarecept, addig is kortyolgassátok el velem ezt a finom mexikói kávét.
Attól lesz egy kávé mexikói, hogy teszek bele olvasztott csokoládét, és fahéjat, vagy mandulát.Érdekességként megjegyzem, hogy az aztékok a csokoládéitalba tettek mézet,  vaníliát valamint egy orchiedafaj termését is.

Hozzávalók:
  • 1 adag erős fekete
  • 4-5 kocka tejcsokoládé(lehet étcsokoládé is)
  • csipetnyi fahéj, vagy kis mandulaaroma
  • 1 kocka barnacukor
  • tejhab
  • csokireszelék
Elkészítés:
a csokoládét olvasszuk fel gőz felett, amikor felolvadt, keverjük el a frissen főzött kávéval.Szórjunk bele kis fahéjat, tegyünk a tetejére tejszínhabot, vagy tejhabot, és csokireszeléket.Pici meleg tejet is adhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése