2010. október 21., csütörtök

Karfiol csőben sütve




A csőben sütés azt jelenti, hogy különféle zöldségeket megpárolunk, majd valamilyen mártással bevonva a sütőben ropogósra sütjük. A franciák terjesztették el ezt a nagyszerű konyhai műveletet. A legfinomabb csőben sütve a karfiol, brokkoli, spárga,padlizsán és az  újburgonya.A ropogós felső kéreg, es az alatta megbúvó puha zöldséges krém együtt, ez igazán finom.Egytálétel, de lehet köretként is felszolgálni.

Hozzávalók:
  • 1 közepes méretű karfiol
  • 1 csésze liszt
  • darabka vaj
  • 2-3 dl tej
  • citromhéj
  • só, bors, szerecsendió
  • vegeta
  • trappista sajt

Elkészítés:
A karfiolt pároljuk meg, majd tegyük kiolajozott tepsi aljára.Készítsünk besamel mártást a vajból, lisztből és tejből. A mártás legyen enyhén folyós.Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és citromhéjjal.Vegyük le a tűzről, adjunk hozzá két tojást.A karfiolokat sózzuk meg, majd öntsük a besamel mártást a karfiolokra.Szép egyenletesen, hogy mindenhova jusson.Reszeljünk ra bőven sajtot és tegyük 180 fokos sütőbe, 35 percre.Akkor kész, amikor a teteje aranybarnára pirult.Szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése