2010. október 15., péntek

Egy kis kávészótár






A kávéknak igen sok fajtája ismert.Szeretném most összegezni az eddig kóstoltakat.Lássuk a listát:

  • espresso:sima fekete kávé, ami magyar viszonylatban többet jelent mennyiségileg, az olasz fekete  viszont erősebb és kevesebb

  • cafe a l'orange:espresso, tejszin, narancshéj, narancslikőr

  • espresso romano:espresso, citromhéj

  • capuccino:espresso  több tejhabbal,néha megszórva kakaóporral, az egyik legközkedveltebb kávés ital az espresso után


  • latte macchiato:espresso , kb.2-3 dl forró tejjel felhigítva


  • cafe macchiato:espresso kevés tejhabbal, lehet meleg tejhabbal ( caldo) , vagy hideg tejjel kérni (freddo)

  • cafe de olla:espresso, melasszal, fahéjjal , ánizzsal és csokoládésziruppal

  • chocolaccino: csokoládészirup, forró tej, tejszínhab, reszelt csokoládé

  • paspuccio:espresso, tejhabbal, olyan , mint a capuccino, és karamellöntettel

  • cafe corretto:espresso,alkoholos rövidital(2-4 cl)

Folyt köv..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése