2010. október 13., szerda

Karalábékrémleves, parmezánnal hintve













Folytatódik a zöldséges ételek sora.A karalábé most zsenge, friss és az egyik legjobb levest készíthetjük el vele.Lehet babáknak is adni.Csirkemellet is javaslok hozzá, főzzük bele a levesbe, a turmixolás során nem fog gondot okozni.Reszeljünk rá sajtot, és adjunk hozzá petrezselymet.Talán senki nem enné meg nyersen a karalábét, de így ebben a formában bárki szívesen fogyasztja.Különben bármilyen zöldségből készülhet krémleves,tökből, karfiolból, répából,spárgából, egy biztos:hagyma, fokhagyma, burgonya nélkülözhetetlen a jó ízhez, a burgonya sűrítőanyagként is szolgál, ez helyettesíti a habarást, ami itt most fölösleges.Ne rontsuk el a természetes ízeket, ha lehet.H minden nap fogyasztunk  finom zöldségleveseket, máris sokat tettünk egészségünkért.És talán pár kiló is lecsusszan.

Hozzávalók:

  • 1 db  nagyobb méretű zsenge karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db répa
  • 1 db burgonya
  • 1 db paradicsom
  • só, bors, szerecsendió
  • olívaolaj
  • vegeta

Elkészítés:
a zöldségeket mossuk meg, és aprítsuk fel kis kockákra.Olívaolajon dínszteljük meg,majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje bőven.Sózzuk, borsozzuk,  csipetnyi szerecsendiót adjunk hozzá, és főzzük puhára.A végén turmixoljuk össze, szórjunk rá petrezselymet, és parmezánt.Barnakenyér illik hozzá

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése