A spárga a kedvenc alapanyagaim közé tartozik.Ez az elegáns tavaszi zöldség lehet fehér vagy zöld.A fehér spárga föld alatt növekszik, a zöldet a nap érleli.Mindegyikre jellemző, hogy van "feje", amire vigyázzunk főzés során, ez a legfinomabb része. A zsengébbeket még hámozni sem kell, csak a fás végüket törjük le.Finom párolva, frittataba vagy pizzára tehetjük,a felhasználásának csak a fantáziánk szab határt.Egészséges, viszont kalóriát alig tartalmaz.
A leves hozzávalói:
1 köteg zöldspárga
3 db burgonya
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 L húsalaplé
só, szerecsendió
parmezán, olívaolaj
Elkészítés:
aprítsuk fel a hagymákat apróra, a spárgák fás részét törjük le, a burgonyát hámozzuk meg és daraboljuk fel, mossuk meg a zöldségeket
dínszteljük a zöldségkeveréket olívaolajon pár percig
ezután öntsük fel a húsalaplével, sózuk ízlés szerint,kis szerecsendió is mehet bele
fellforr, ezután összeturmixoljuk, ellenőrízzük az ízét,
parmezánt reszelünk rá, vagy mandulaforgáccsal meghintjük
tipp: behabarhatjuk tejszínnel, krémesebb állagú lesz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése