Hozzávalók:
az olmlós tésztához
- 200g liszt
- 125g hideg vaj
- 40g porcukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 60 g vaj
- 3 tojás
- 100 g porcukor
- 750 g tehéntúró
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- fél citrom héja és leve
- 60 g darált dió
- 800 g eper
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak habfixáló
- 1,5 dl tejszín
- fél tasak piros tortazselépor
- 12 db mentalevél
Elkészítés:
- Az omlós tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, és becsomagolva fél órát hűtőben pihentetjük.
- A töltelékhez a tojások sárgáját 100 g porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk a túrót, puha vajat, pudingport a reszelt citromhéjat és levet,
- A tojásfehérjét habbá verjük és belekanalazzuk a tésztába.
- Az omlós tésztát kinyújtjuk és egy tepsi aljára helyezzük(20×30 cm-es), felmagasítjuk a széleit, megszurkáljuk villával.
- Megszórjuk darált, pirított dióval
- Beleöntjük a túrós masszát, és 1,5 órán keresztül sütjük 180 fokon.
- A vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt.
- Megkenjük vele a kihűlt süteményt, és rárakjuk az eperszemeket.
- A tortazseléport 1 ek.porcukorral és 1,5 dl vízzel felforraljuk, hűlni hagyjuk pár percig,majd bevonjuk vele az epret.
- Meghintjük darált dióval
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése