Paul Bassett oldalát nézegetve kaptam kedvet ennek a desszertnek az elkészítéséhez.
Különben ez egy olasz desszert,gelato affogato al caffe, vagyis vaníliafagyi espressóba fojtva.Nehéz lefotózni azt a pillanatot, amikor a jéghideg vaníliafagyi kezd elolvadni a forró kávéban,de még a jövőben próbálkozok.Nagyon jó párosítás a kávé és vanília, hideg és meleg keveréke.
Hozzávalók:
300 ml tej
300 ml tejszín
100 g cukor
2 tojás sárgája
1 kis darab vanília kikapart belseje
1 adag erős espresso
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt felfőzzük a vaníliával.A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, és amikor a tej kihűlt langyosra, összekeverünk mindent, és pár percig kevergetjük alacsony lángon, nem szabad forrnia.Ezután kihűtjük hűtőben a vaníliakrémet.Fagyigépbe öntjük, és 20 perc alatt elkészül a vaníliafagylalt.Egy pohárba erős espressót öntünk, és rákanalazunk két gömb vaníliafagyit.Meghintjük mandulával és kakaóporral.
Biztos nagyon finom volt.
VálaszTörlésKöszönöm,a spanyol csokit is felhasználtam.
VálaszTörlésKérek még!
VálaszTörlés