2010. május 28., péntek

Kardamomos rizskeksz

 


Sokszor kísérletezgetek különleges füszerekkel.Nagyon tetszik a kardamom illata,a citrom és a szegfűszeg keverékének az illatához hasonlítható leginkább.A kardamom egy apró zöld magos hüvely.A legjobb íze a zöld kardamomnak van.A vásárlásnál figyeljünk arra, hogy a hüvelyek zártak legyenek.Különleges tea  vagy kávé mellé  ez a kardamomos rizskeksz.A rizsliszt kicsit darabos, ezért keverni szokták finomliszttel, én csak rizslisztet használtam.Nagyon ízletes lett, és a kardamom még különlegesebbé tette az ízét.Próbálják ki!

Hozzávalók:
  • 150 g vaj
  • 110g cukor  és 1 tasak vaníliás cukor
  • 400 g rizsliszt
  • 2 tojás
  • csipetnyi só
  • 2 szem zöld kardamom belseje
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:

  • a vajat keverjük habosra a cukorral,
  • adjuk hozzá a tojásokat , a lisztet, sót, a kardamom belsejét, és a citromhéjat
  • ha nem állt eléggé össze, adjunk hozzá tejet
  • formáljunk golyókat , és lapítsuk korongokká
  • tegyük  őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe
  • 190 süssük aranybarnára 10-15 perc alatt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése