Sokszor kísérletezgetek különleges füszerekkel.Nagyon tetszik a kardamom illata,a citrom és a szegfűszeg keverékének az illatához hasonlítható leginkább.A kardamom egy apró zöld magos hüvely.A legjobb íze a zöld kardamomnak van.A vásárlásnál figyeljünk arra, hogy a hüvelyek zártak legyenek.Különleges tea vagy kávé mellé ez a kardamomos rizskeksz.A rizsliszt kicsit darabos, ezért keverni szokták finomliszttel, én csak rizslisztet használtam.Nagyon ízletes lett, és a kardamom még különlegesebbé tette az ízét.Próbálják ki!
Hozzávalók:
- 150 g vaj
- 110g cukor és 1 tasak vaníliás cukor
- 400 g rizsliszt
- 2 tojás
- csipetnyi só
- 2 szem zöld kardamom belseje
- 1 citrom reszelt héja
- a vajat keverjük habosra a cukorral,
- adjuk hozzá a tojásokat , a lisztet, sót, a kardamom belsejét, és a citromhéjat
- ha nem állt eléggé össze, adjunk hozzá tejet
- formáljunk golyókat , és lapítsuk korongokká
- tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe
- 190 süssük aranybarnára 10-15 perc alatt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése