2010. május 27., csütörtök

Coniglio alle erbe

 

 

 

 

 
A nyúlhúst nem könnyű jól elkészíteni.A fiatal nyulat süthetjük sütőben,mint ahogy én is tettem, vagy grillezve is finom,puha  marad a húsa.Ha öregebb a nyúl, inkább pároljuk vagy nyúlpaprikásnak készítsük el.
Tartalmaz foszfátot és foszfort a húsa, kevés benne a koleszterin.A húst elkészítés előtt alaposan mossuk meg!Ezt a receptet egy olasz tv műsorban láttam:

Hozzávalók:
  • 1 fiatal nyúl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ág rozmaring
  • 4 levél zsálya
  • olívaolaj
  • 1 pohár fehérbor
  • koktélparadicsom
  •  pár szem olívabogyó

Elkészítés:

A nyúlhúst megmossuk,besózzuk, majd serpenyőbe tesszük a hagymákkal , az olívabogyókkal és a zöldfűszerekkel együtt.
Nagy lángon átpirítjuk, hozzáadjuk a fehérbort is.
10 perc után áttesszük egy tepsibe, és letakarva, 45 percig sütjük, 180 fokon.
A végén levesszük róla a fóliát, és kis vajdarabkákat teszünk a nyúlra, így folytatjuk a sütést még pár percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése