A nyúlhúst nem könnyű jól elkészíteni.A fiatal nyulat süthetjük sütőben,mint ahogy én is tettem, vagy grillezve is finom,puha marad a húsa.Ha öregebb a nyúl, inkább pároljuk vagy nyúlpaprikásnak készítsük el.
Tartalmaz foszfátot és foszfort a húsa, kevés benne a koleszterin.A húst elkészítés előtt alaposan mossuk meg!Ezt a receptet egy olasz tv műsorban láttam:
Hozzávalók:
- 1 fiatal nyúl
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág rozmaring
- 4 levél zsálya
- olívaolaj
- 1 pohár fehérbor
- só
- koktélparadicsom
- pár szem olívabogyó
Elkészítés:
A nyúlhúst megmossuk,besózzuk, majd serpenyőbe tesszük a hagymákkal , az olívabogyókkal és a zöldfűszerekkel együtt.
Nagy lángon átpirítjuk, hozzáadjuk a fehérbort is.
10 perc után áttesszük egy tepsibe, és letakarva, 45 percig sütjük, 180 fokon.
A végén levesszük róla a fóliát, és kis vajdarabkákat teszünk a nyúlra, így folytatjuk a sütést még pár percig.
Nagy lángon átpirítjuk, hozzáadjuk a fehérbort is.
10 perc után áttesszük egy tepsibe, és letakarva, 45 percig sütjük, 180 fokon.
A végén levesszük róla a fóliát, és kis vajdarabkákat teszünk a nyúlra, így folytatjuk a sütést még pár percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése