Amikor bonbont eszünk, boldognak érezzük magunkat. Ezek az apró finomságok mindenkit ellazítanak, feldobnak.A kemény csokiréteg, és a benne lévő krémes massza lágyan olvad el a szájban.Ilyenkor csak a csokis ízre koncentrálunk, ami lehet karamelles, kókuszos, narancsos,likőrös, csokikrémes, gyömbéres, marcipános.A bonbont otthon is elkészíthetjük, különösen most, ünnepek előtt aktuális.Lehet őket becsomagolva ajándékozni is.Osztatlan sikert fognak aratni! Én is ezt teszem, ezek a bonbonok egy születésnapra készültek, és majd beszámolok róla, milyen hatással voltak az ünnepeltre.
Kellékek:
- lapos spatula
- 1 db szilikon kenőecset
- bonbonkészítő szilikonforma( vagy üres műanyag bonbonos doboz)
Hozzávalók 38 db átlagos méretű töltött bonbonhoz:
- 2 tábla 60 %-os étcsokoládé
- 1 csomag gesztenyemassza
- 5-6 evőkanál nutella
- 1 csomag forró vízbe áztatott mazsola
- vaníliaaroma
Elkészítés:
A csokit gőz fölött olvasszuk meg, és kenegessük egy szilikonecsettel a bonbonformákba.Két rétegben kenjük rá a csokit, az első réteget hagyjuk teljesen megdermedni hűtőben, majd jöjjön a második réteg.Amikor már kellően megkeményedett a bonbon "sapkája", tegyük bele a következő tölteléket:
a mazsolákat áztassuk forró vízbe, majd nyomkodjuk ki.Tegyük a turmixgépbe, ehhez adjuk hozzá a gezsztenyemasszát és a nutellát.Kis vaníliaaromát is cseppentsünk hozzá, vagy pár csepp rumaromát.A pépet kanalazzuk bele a bonbon sapkákba, és kenjünk rá spatulával az olvasztott csokit.Tehát fedjük le a sapkákat.Hagyjuk dermedni 1 éjszakán át.Reggel egy könnyed, de határozott mozdulattal nyomjuk ki őket a formákból, és íme a házi készítésű bonbon.Finomabbak, mint a bolti, és azt teszünk bele, ami nekünk tetszik.Kicsit időigényes, de egyben nagyon lazító konyhai művelet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése