A tengeri halak közül ez az első, amellyel megismerkedtem.Nagyon finom a húsa, gyakran fogyasztjukAz aranydurbincs a Földközi-tengerben mindenhol, azonkívül Afrikának az Atlanti -óceántól mosott partjain, a Gibraltári-szorostól végig a Jóreménység fokáig mindenütt gyakori hal.
Tisztítsuk le felhasználás előtt, vegyük ki belszerveit, a pikkelyeit, és sózzuk be.Kiváló grillezve, sütőben vagy olajban sütve.Aki szereti a természetes ízeket, annak csak azt ajánlom, hogy sózza be, és faszénen grillezze., de készíthetünk halpácot is, amibe tehetünk rozmaringot, fokhagymát, kakukkfüvet, sót, majd ezzel jól bemaszírozzuk a hal bőrét.
Hozzávalók:
- 3 kis aranydurbincs
- pár gerezd fokhagyma
- só, rozmaring
- olívaolaj
Elkészítés:
A halakat besózóm, befűszerezem, és egy olívaolajjal meglocsolt tepsibe teszem.A tetejét is meglocsolom egy kis olajjal,és 40 perc alatt 180 fokon megsütöm a sütőben.Vegyes salátával és sütőben sült krumplival tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése