A pizzagyártást sohasem unom meg.Ez alkalommal a kenyérkelesztőbe tettem a hozzávalókat.Az eredmény egy nagyon könnyű, lágy , hólyagos pizzatészta lett.Alulra a folyadékot tettem, felülre a száraz összetevőket, és beindítottam a gépet.Ime a recept:
2 tepsi pizza hozzávalói:
600 g liszt
370 ml folyadék (fele tej, fele viz)
negyed kocka élesztő
jó nagy kávéskanál só
3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tejet felmelegítem, az élesztőt belemorzsolom, kis cukrot adok hozzá és pár percig hagyom futni.A langyos vízzel összeöntöm, és bele a gépbe.Ezután az olajat , a lisztet a sót is hozzáadom, és elindítom a gépet.A második keverés után lekapcsolom, és kelni hagyom 1 ÓRÁN ÁT.A tésztát lisztes kézzel kiveszem, kettéosztom a gömböcöket, és letakarom konyharuhával 20 percre.Ezután lisztezett deszkán kinyújtom, és bekenem paradicsomszósszal.Sajtot morzsolok rá(mozzarella), és 240 fokon 15 percig sütöm.Mindenkinek ajánlom, nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése