2010. május 27., csütörtök

Szederfagyi

Még tavalyról maradt szeder lefagyasztva a mélyhűtőben, ezt használtam fel ehhez a gyümölcsfagyihoz.Könnyű, nyári fagylalt.Ugyanezt megcsinálhatjuk eperből vagy málnából.A jeges gyümölcs azért is jó, mert csak össze kell turmixolni így jegesen, ahogy van, nem kell még külön lehűteni.
Hozzávalók:
  • 450g szeder
  • 400 ml tej
  • 142 ml tejszín
  • cukor, ízlés szerint
  • 1 tk.vaníliás cukor 
Elkészítés:

 

  • a gyümölcsöt jegesen turmixoljuk össze
  • adjuk hozzá a cukrot , a tejet és a tejszínt és turmixoljuk tovább
  • amikor már összeállt a krém, tegyük 30 percre fagylaltgépbe
  • tálaljuk friss gyümölccsel

 

 
Tipp: ha friss gyümölcsből készítjük, a gyümölcspépet cukorral keverjük ki, és hűtsük jól le, mielőtt hozzáadnánk a tejet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése