Még tavalyról maradt szeder lefagyasztva a mélyhűtőben, ezt használtam fel ehhez a gyümölcsfagyihoz.Könnyű, nyári fagylalt.Ugyanezt megcsinálhatjuk eperből vagy málnából.A jeges gyümölcs azért is jó, mert csak össze kell turmixolni így jegesen, ahogy van, nem kell még külön lehűteni.
Hozzávalók:
- 450g szeder
- 400 ml tej
- 142 ml tejszín
- cukor, ízlés szerint
- 1 tk.vaníliás cukor
Elkészítés:
- a gyümölcsöt jegesen turmixoljuk össze
- adjuk hozzá a cukrot , a tejet és a tejszínt és turmixoljuk tovább
- amikor már összeállt a krém, tegyük 30 percre fagylaltgépbe
- tálaljuk friss gyümölccsel
Tipp: ha friss gyümölcsből készítjük, a gyümölcspépet cukorral keverjük ki, és hűtsük jól le, mielőtt hozzáadnánk a tejet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése