2010. május 25., kedd

Spárgakrémleves másképp








Ez alkalommal a fehér spárgából főztem levest. Kicsit fás, ezért jobb így krémlevesként, mint párolva. Igaz, jól össze kellett turmixolnom, és le is szűrtem, de így elértem a várt eredményt. Finom nyári leves,l ágyabb az íze, mint a zöld spárgáé.

Hozzávalók:

  • 1 köteg fehérspárga
  • 1 nagy burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • vegeta, só, szerecsendió
  • olívaolaj
  • fél fej vöröshagyma
  • tetejére: petrezselyem, pirított dió

Elkészítés:

  • A spárgákat mossuk meg, fás részüket vágjuk le.
  • Olívaolajon pároljuk meg a burgonyával és a hagymákkal együtt.
  • Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, fűszerezzük.
  • Amikor fellforrt, turmixoljuk össze.
  • Díszítsük petrezselyemmel és dióval



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése