Ez alkalommal a fehér spárgából főztem levest. Kicsit fás, ezért jobb így krémlevesként, mint párolva. Igaz, jól össze kellett turmixolnom, és le is szűrtem, de így elértem a várt eredményt. Finom nyári leves,l ágyabb az íze, mint a zöld spárgáé.
- 1 köteg fehérspárga
- 1 nagy burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- vegeta, só, szerecsendió
- olívaolaj
- fél fej vöröshagyma
- tetejére: petrezselyem, pirított dió
Elkészítés:
- A spárgákat mossuk meg, fás részüket vágjuk le.
- Olívaolajon pároljuk meg a burgonyával és a hagymákkal együtt.
- Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, fűszerezzük.
- Amikor fellforrt, turmixoljuk össze.
- Díszítsük petrezselyemmel és dióval
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése