Mindenki imádja a sült krumplit, én sem vagyok kivétel.Rengeteget sütök, olykor csak magában esszük.Tépkedtem hozzá egy kis rozmaringot, és ezzel együtt sütöttem meg.Mediterrán konyhák jellegzetes körete vagy (előétele?)Ugyanis Olaszországban itt-ott előételként szolgálják fel a rozmaringos sült burgonyachipset.A turisták meglátván a frissen sült krumplit, megérezve az illatát máris kedvet kapnak egy finom vacsorához.
Hozzávalók:
- fél kg burgonya
- olaj a sütéshez
- néhány ágacska rozmaring
- só
Elkészítés:
- A krumplit meghámozzuk, és feldaraboljuk vékony hasábokra
- hideg vízben átmossuk
- konyharuhába csavarjuk, és felitatjuk a nedvességet
- forró olajba dobjuk a rozmaringlevelekkel együtt
- ha szép aranybarnára sült, kiszedjük , és sózzuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése