A pestot illetően megoszlanak a vélemények.Vagy valaki nagyon szereti vagy nagyon idegenkedik tőle.Nincs köztes átmenet.Legalábbis én nem tudok róla.A genovai pesto a legismertebb,vagyis aminek alapja a genovai bazsalikom és a fenyőmag.De minden olyan szószt, amit az un. "pestarban", vagyis mozsárban törnek össze, PESTO-nak hívnak.Pl. a szicíliai pestot úgy készítik, hogy friss paradicsomot, bazsalikomot és fokhagymát összetörnek egy mozsárban, hozzáadnak egy jó adag pecorinot, és ebbe forgatják bele a tésztát.Sült padlizsándarabkkal gazdagítják.(Trapano)
A zöld pesto hozzávalói:
-
8-10 bazsalikomlevél -
3-4 kanál parmezán -
1 kis csomag fenyőmag -
2-3 kanál olívaolaj
Elkészítés:
-
a pennéket sós, lobogó vízbe dobom 11 percre -
a pestohoz valókat összeturmixolom -
a kifőtt tésztával összekeverem -
parmezánt reszelek rá
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése