A bavette elnevezésű tésztára a napokban bukkantam rá, és sokkal jobban megszerettem mint a spagettit. Lapos , kisebb, mint a tagliolini, de nálam nagyon nyerő tésztafajta.Egy piros pesto-s szósszal avattam fel az első doboz bavette-t.
Ez a zöld pesto-tól annyiban különbözik, hogy paradicsom is kell bele.Különleges aromáját a fenyőmag adja.Ezek a pestos tészták főleg az olaszországi Liguria tartományban népszerűek.
.
Hozzávalók:
200 g bavette
2-3 db paradicsom
4 evőkanál fenyőmag
8 levél bazsalikom
2 evőkanál parmezán
só
3 kanál olívaolaj- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A bavettéket lobogó vízbe dobjuk, és kb.8 perc alatt megfőzzük.Lehet 9-10 perc is, ha valaki nem szereti 'al dente-n'.
- Mixerbe dobjuk a fenyőmagot, fokhagymát, bazsalikomot,parmezánt, olívaolajat, a sót, és összeturmixoljuk.
- A paradicsomot megdínszteljük kis olajon, sózzuk.
- Összekeverjük, és készen van a piros pesto.
- A tésztát leszűrjük, és a szósszal jól elkeverjük.
- Parmezánnal meghintjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése