2010. május 19., szerda
Calamari ripieni, avagy töltött tintahal
Most kaptam Olaszországból ezeket a fiatal tintahalakat, és nagyon örültem neki, ilyenkor a legfinomabbak.Azonnal meg is tisztítottam őket, és tudtam hogy finom déli fogás kerekedik belőle.
A Metro-ban lehet kapni friss tengeri halat, többek között ezt a fajtát is, bár nem tudom, mennyire fiatalok ott, a nagyobbakat tovább süssük a sütőben.Imádom ezt a fogást, az egyik kedvencem.Inkább tunéziai recept, mint olasz.Fél óra sülés után a tintahalak olyan puhák, omlósak, hogy még kisgyerekeknek is bátran elkészíthetjük őket.
Hozzávalók:
4 db közepes tintahal
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
olívaolaj
3-4 koktélparadicsom
fél konzerv kukorica
csipetnyi pirospaprika
reszelt parmezán
2 kanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A tintahalakat megtisztítjuk,a fejrészt óvatosan húzzuk ki a halból.A fejet behasítjuk, ezután a szemet és a száját eltávolítjuk, a tiszta fehér fejrészt és a a lábacskákat félretesszük, a hal tömlőjét jól kimossuk.A hagymát el kezdjük az olajon dínsztelni,rádobjuk a tintahal lábait, pár percig pirítjuk.Ezután beletesszük a megmosott paradicsomot, kukoricát, és összefőzzük.15 perc után hozzáadjuk a friss petrezselymet,paprikát, reszelünk bele parmezánt és a zsemlemorzsát is beletesszük, kicsit sózzuk.Adhatunk hozzá kakukkfüvet is.Mindezt összeturmixoljuk,így egy elég sűrű pépet kapunk.Betöltjük a tintahalak belsejébe, és hústűvel összetűzzük.Figyelem, szurkáljuk meg , nehogy kidurranjanak!Egy tűzálló edénybe helyezzük a betöltött halakat meglocsoljuk olívaolajjal,ha marad töltelék, körérakjuk.180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.Citrommal tálaljuk.
Tipp: articsókapürét is tölthetünk a halakba
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése