Végre itt van a jó idő, kisütött a napocska.Mostmár a finom lédús salátákat is szívesebben készítjük el.A menta óriásira burjánzott a kertben, felhívta magára a figyelmet,így jutott eszembe ez finom, rusztikus étel.A menta hűsít és nagyon feldobja a zöldségek ízét.Afrikai országokban is gyakori a menta használata, fetasajt nélkül persze.Ott apróra vagdossák a hagymát, a paradicsomot és a mentát, így tálalják a főfogások kísérőjeként.A fetás görög saláta grillpartik nélkülözhetetlen eleme.
Hozzávalók:
- 1 fej lilahagyma
- 1-2db paradicsom
- fél uborka
- olívabogyó
- menta
- citromlé
- olívaolaj
- fél kocka fetasajt
- 1 db pitakenyér
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk
- összekeverjük, és olívaolajat locsolunk rá
- mentát összevágjuk és rászórjuk
- citromlét csöpögtetünk rá
- a fetát összeaprítjuk, és hozzáadjuk
- hűtőben hagyjuk állni 30 percet
- pitakenyérrel fogyasztjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése