A lencsét magyarosan szeretem a legjobban.Ettem különböző országokban, és itthon a legjobb az íze (szerintem).Ehetjük magában ,de nagyon jól passzol sült húsok mellé is.Most egy pikáns-magyaros ízesítésű lencsefőzeléket osztanék meg a kedves olvasóimmal.Ime:
Hozzávalók:
- fél kg lencse
- 2 dl tejföl
- víz
- 2 kanál cukor
- 2-3 kanál ecet
- 3 db babérlevél
- 1 evők.mustár
- só, vegeta
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
Elkészítés:
Rántás:
- A cukot megkaramellizáljuk az olajon.Ez a fontos kezdeti lépés adja meg a főzelék pikáns ízét.Beletesszük a lisztet, és kevergetjük.
- Hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt.
- A beáztatott lencsét feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje.
- Beleteszünk 1 nagy hagymát,sót,
- 1 leveskockát,3 gerezd fokhagymát, 3 babérlevelet, paprikát és egy kis ecetet.
- Amikor fellforrt, berántjuk a karamellizált rántásunkkal, és hagyjuk pár percig főni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése