2010. december 2., csütörtök

A voros marna





Az egyik kedvenc tengeri halam a voros marna.Budapestiek barhol beszerezhetik, videkieknek pedig a Metrot ajanlom halvasarlasra, eleg friss arut lehet itt  talalni.Azert mielott megvennenk a halat, nezzuk meg, hogy a szeme csillog-e.Ha homalyos nagyon, vagy voros a hal szeme, az arra utal, hogy nem friss aruval van dolgunk.A vorosmarna kis meretu hal, igy egyszerre vehetunk belole tobbet.Legjobb elkeszitesi modja a kovetkezo:
A halakat tisztitsuk meg a pikkelyektol,uszonyoktol  es a belsoszervektol.Kiemelnem a fejresznel levo piros lemezecskeket, ezeket mindenkeppen tavolitsuk el, ugyanis keseru lesz tole a hal ize, ha bennehagyjuk.Jol mossuk meg a mar megtisztitott halakat, es csopogtessuk le.Lisztet keverjuk el soval, kb.egy csesze liszthez en 2 evokanal sot teszek.Tehetunk bele rozmaringot, de fuszer nelkul is finom lesz.A halakat hempergessuk jol meg a sos lisztben, es forro olajban sussuk addig, amig aranybarnara nem pirulnak.( oldalankent kb.3-4 perc).Sult burgonyaval vagy sult cukkinicsikokkal talaljuk.
Nagyon finom, puha a hal husa, kivulrol pedig ropogos.Az ilyen kis halakat olajban sutve kell enni szerintem, igy a legfinomabbak.Lehet meg grillezni esetleg, aki szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése