2010. december 3., péntek

Tejszines-kakaos aprosutemeny


Aprosutemenyt ritkan sutok,de ez a recept nagyon megtetszett.A kakaos keksz magaban nekem eleg tomeny, de vanilias-tejszines formaban mar finom.Kiegesziti egymast a kakao kesernyes es a vanilia edeskes ize.Latvanyra is erdekes ez a keksz

Hozzavalok:
  • 2 tojas sargaja
  • 100 g cukor
  • 200 g vaj
  • 250 g liszt
  • 3 evokanal tejszin
  • 3-4 evokanal cukrozatlan kakao
  • 1 csipet sutopor
  • vaniliaaroma

Elkeszitese:
A tojast keverjuk habosra a langyos vajjal, es adjuk hozza a lisztet.Keverjuk bele a vaniliaaromat es a sutoport.Osszuk kette a masszat.Az egyikbe keverjuk bele a kakaot, a masikba pedig a tejszint.Pihentessuk a ketszinu tesztat 1 oran at hutoben.Ezutan formaljunk kis hengereket a tesztakbol,vagjuk 2 cm-es darabokra, es tapasszunk ossze egy tejszines es egy kakaosat ugy, hogy egy kis karikat formazzanak.Lapogassuk kisse meg, majd elomelegegitett sutoben sussuk 15 percig, 190 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése