2010. december 4., szombat

Datolyaszilva



A datolyaszilva Delkelet-Azsiaban, Kinaban es Indiaban oshonos, egzotikus gyumolcs.Europaban is elterjedt mar, igy Magyarorszagon is kaphato.(Metro)Az ize leginkabb a sargabarackehoz hasonlithato.A  narancssarga datolyaszilva osszel erik, tele van vitaminokkal, mint C, B, P vitaminnal, es rengeteg asvanyi anyaggal.Azsiai orszagokban likort keszitenek belole, de hasznalhatjuk lekvarok alapanyagakent is.Nyersen fogyasztva a legfinomabb.Mossuk meg a gyumolcsokt, es kiskanallal kanalazzuk ki a belsejet.Cukor nem szukseges hozza, hiszen mar igy is edes, mint a mez.Esetleg egy kis citromot csopogtessunk ra.Tolthetunk vele palacsintat, piskotat,illetve fagylalttal is fogyaszthatjuk.Egy unnepi vacsora desszertjekent is felszolgalhatjuk.Biztosan nagyon fog izleni mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése