2010. december 17., péntek

Tollhegy teszta baranyhusos raguval




Az arab konyha a kulonleges fuszereivel es eredetisegevel a vilag egyik legkedveltebb konyhai koze sorolhato.Eloszeretettel hasznaljak a baranyhust, ami igen izletes , kicsit eros aromaju.Egy olyan husos ragut osztok meg Onokkel, amely barmelyik tesztahoz illik, tehat nyugodtan elkeszithetjuk spagettihez, makaronihoz stb.En most a tollhegytesztat valasztottam.A szoszt fozzuk a leheto legalacsonyabb langon, ne kevergessuk sokat.Fozesi ido:2 ora hossza.Az eredmeny egy nagyon izletes finom ragu lesz.

Hozzavalok:
300 g tollhegyteszta (2 szemelyre)
400 g daralt baranyhus
fel liter paradicsomszosz (nem suritett paradicsom)
1 gerezd fokhagyma
1 db voroshagyma
1 db sargarepa
1 db zellerszar
so
harissa (fokhagymabol  es csipos pirospaprikabol keszult arab paszta)
olivaolaj

Elkeszites:
 A zoldsegeket apritsuk fel nagyon aprora, es dinszteljuk meg olivaolajon, majd adjuk hozza a daralt hust.Kis ido ( 15 perc) multan adjuk hozza a harissat, a paradicsomszoszt, sot, keverjuk meg, es hagyjuk foni 2 oran keresztul.Paradicsomszosszal potoljuk, ha a szosz tul szaraz lenne.
A tesztat fozzuk ki, majd keverjuk el egy-ket  kanal olivaolajjal.Keverjuk el a husos szosszal es reszeljunk ra sajtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése