2010. december 16., csütörtök

Giulietta csokja





Regota varom mar azt a romantikus hangulatot, ami ilyenkor decemberben lesz urra rajtam.Koszonheto ez a hoesesnek, ami mesebelive varazsolja a tajat es a varosokat.Mintha hirtelen egy masik vilagba csoppentem volna.Kulonosen ejjel nagyon szep a hoboritotta utcak es a fakat , hazakat diszito unnepi diszek latvanya.Romantikus hangulathoz romatikus recept illik, ezert esett a valasztasom Giulietta csokjara.
Ez a ritka edesseg az aprosutemenyek csaladjaba tartozik, es nagyon ajanlott unnepekre elkesziteni.
Keszitsunk mar most el egy probaadagot, es akinek tetszik, mentse el  unnepi recepttaraba.

Hozzavalok 80 db csokhoz:
  • 30 dkg tisztitott porkolt mogyoro
  • 45 dkg cukor
  • 6 dkg kakaopor( cukrozatlan)
  • 16 dkg tojasfeherje ( kb. 6 db tojasfeherje)
  • nutella
Elkeszites:

A mogyorot a cukor felevel fokozatosan ledaraljuk,( kisebb megszakitasokkal) hogy ne legyen tul olajos a massza.A kevereket kis talba tesszuk, es a kakaoval osszekeverjuk.Kozepes sebessegu habverovel felverjuk a tojasfeherjeket.Mielott megkemenyedne a felvert hab, hozzaadjuk a maradek cukrot es tovabb verjuk, de nem teljesen kemenyre.A mogyorokevereket lassan a felvert tojashabhoz keverjuk, mikozben a talat korbeforgatjuk.Lassan es ovatosan dolgozzunk vele, hogy a habot ne torjuk ossze.A masszat 24 orara hutobe tesszuk, majd 6 mm atmeroju csillagcsoros habzsakba szedjuk.Fuggolegesen tarva a zacskot, kis formakat kepezunk,1 cm tavolsagrol a sutopapirral kibelelt tepsibe tesszuk.
Elomelegitett sutoben 130 fokon 10 percig sutjuk, mig kicsit megkemenyedik, majd a tepsiben hagyjuk kihulni.Magaban, toltetlenul is finom, de aki szereti, nutellaval osszeragaszthatja a csokokat.  









Havas tengerpart



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése