2010. december 7., kedd

Polip paradicsomos szoszban







A polip Magyarorszagon kulonleges fogasnak minosul, hiszen friss poliphoz nem konnyu hozzajutni.Az en polipom a Kerkennah szigetekrol szarmazik,tehat  a minoseg garantalt.A polipot megtisztitjuk, soval ledorzsoljuk.Kivagjuk a szemet es a szajat, (ez most egy kicsit morbidnak hangzott:)).A labakat egyenkent levagjuk,es feldaraboljuk, nagyobb darabokra. ( ez még morbidabbnak)
Ime a recept:

3 fokhagymagerezdet tisztitsunk meg, 1 kisebb hagymat daraboljunk fel, es bo olivaolajon kezdjuk el piritani.Adjuk hozza a poliphus felet, a masik felet fagyasszuk le egy masik alkalomra.(Ha az egesz polipot el akarjuk kesziteni, hasznaljunk tobb fokhagymat.)Piritsuk a hust 5 percig, majd adjunk hozza 2 kanal suritett paradicsomot, es egy uveg paradicsomszoszt. Aki szereti csiposen ,erospaprikat is adhat hozza. 3 db megtisztitott burgonyat egeszben adjunk hozza.Keves soval izesitsuk, mert a polip mar magaban is sos.Fozzuk mindezt 30 percig, takarekon.A vegen frissen vagott petrezselymet szorjunk a tetejere, es kenyerrel fogyasszuk.