2010. június 5., szombat

Rántott tintahalkarikák



Már megint ez a tintahal.Igen, kedves olvasó, még mindig..Nagyon imádom.A puha tintalhal karikák pastellába forgatva és kisütve, egy igazi tengerparti étel.Máris elképzeltem a hullámzó kék tengert, a sós levegő illatát.Magában fogyasztandó.Még kenyér sem kell hozzá.Csak némi citromlé, mivelhogy a citrom a halételek legjobb barátja.Halimádóknak ajánlom szeretettel!
Hozzávalók:
4 közepes tintahal
só, jeges víz
liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
a megmosott és megtisztított  tintahalat karikákra vágom
a jeges vizet jól kikeverem a liszttel és egy kis sóval, a tészta legyen sűrűbb, mint a palacsintatészta
beleforgatom a halkarikákat
forró olajban kisütöm
sütési idő kb. 4 perc
citrommal tálalom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése