2010. június 10., csütörtök

Chili-lime mexikói csirke



A mexikói konyha tüzes jellegét a chilipaprika adja meg.Tudvalevő , hogy  a chilipaprikának igen jó hatása van a férfierőre.Tehát hölgyek, bátran készítsenek férjeiknek chilis ételeket!A chili jól passzol a húsokhoz, a kenyérféleségekhez, és a zöldségekhez is.Sőt az aztékok csokoládéba keverték.Amit én sütöttem, nagyon egyszerű, és ízletes sült csirke!Íme a receptje:
Hozzávalók 2 személyre
2 -2db alsó-és felső bőrös csirkecomb
3-4 fokhagyma
1 k.kanál koriandermag
só, chiliszósz ízlés szerint
3 chilipaprika
olívaolaj
1 db lime
Elkészítés:
2 db fokhagymát péppé nyomunk, és összekeverjük az olívaolajjal, a chiliszósszal,a korianderrel,  a lime héjával és levével.Ebbe a pácba helyezzük a megsózott csirkéket .Dugjunk a csirkék bőre alá  1 -1 limekarikát.Hagyjuk pácolódni a csirkecombokat 1 órán keresztül, majd helyezzük tepsibe.Rakjuk meg fokhagymával, chilipaprikával, és mehet a sütőbe, 1 órán át süssük,  180 fokon.Rizzsel fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése