2010. június 10., csütörtök

Mangosorbet

A mangó a szerelem szimbóluma.Sok ázsiai országban esküvőkön is megtalálható, ezáltal a bőséges gyermekáldást kívánják "elősegíteni."Ennek az egzotikus gyümölcsnek nagyon jó hatása van a gyomorra,és kiváló vitaminforrás.Vásárláskor érdemes nem teljesen puha gyümölcsöt választanunk, így ha szobahőmérsékleten tartjuk, két nap alatt beérik.Nagyon jól illik rákételekhez,  lazachoz, de édességekbe is kiváló.A friss , gyümölcsös mangósorbet nagyon hűsítő desszert, citrommal keverve.

Hozzávalók:
2 db mangó
150 g cukor
200 ml víz
1 lime

Elkészítés:
A vízet forraljuk fel a cukorral és a lime levével, és ha felforrt, hagyjuk besűrűsödni.A szirupot hűtsük ki, és keverjük bele a lime héját és a pépesített mangókat.Töltsük  a masszát egy fagyálló dobozba,tegyük fagyasztóba és óránként turmixoljuk át, amíg megfelelő állagú fagylaltot kapunk.Akinek van fagylaltgépe, hűtse nagyon le a szorbetet, szinte legyen kristályos, aztán tegye 20 percre fagyigépbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése