2010. június 7., hétfő

Paradicsomleves bulgurral


A nyári paradicsomlevesnél nincs is finomabb.A sok édesség után, amit a napokban készítettem, jól esett egy zöldségleves.Ilyen nagy hőségben az ember nem kíván mást, mint leveseket és jeges dolgokat.A paradicsomlevesbe tettem  levesbetétként bulgurt,ami kicsit sűrűbbé tette az állagát.Reszelhetünk rá sajtot, de magában is nagyon  finom.Gazdagítsuk zellerrel és félbevágott hagymával!
Hozzávalók:
2db 140 g-os jó minőségű sűrített paradicsomkonzerv
1 nagy paradicsom
1 fél fej vöröshagyma 
3 kanál liszt
3-4 kanál olaj
vegeta, só, cukor ízlés szerint
1 zellerlevél
víz
2 kanál bulgur
Elkészítés:
Az olajon megfuttatjuk a lisztet, vagyis rántást készítünk.Amikor a liszt aranybarna lett, beleöntjük a paradicsomkonzerveket, a fűszereket,a paradicsomot és felöntjük 1 l vízzel.Egy fél fej hagymát beledobunk és a zellerlevelet is hozzáadjuk.A bulgurt is beleszórjuk , így hagyjuk felforrni a levesünket.A forrástól számítva még 10 percig főzzük.A végén átturmixoljuk.Behűtve és melegen is fogyaszthatjuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése