2010. június 11., péntek

A mexikói chili con carne



A chili con carne az egyik legjobb  ajánlható fogás
baráti összejövetelekre, családi partikra.Egy közkedvelt , ízletes mexikói étel,amelyet most csirkehússal készítettem el.Különben eredetileg marhával készül.Nagyon kiadós, fejenként egy tányér bőven elég belőle.
Hozzávalók 2 személyre:
500 g csirkemell apró darabokra vágva
400g friss paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
1tkanál majoranna
3 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika
5 kanál sűrített paradicsom
3 kanál chiliszósz, vagy 1 tk.chilipor
só, bors, paprika
400 g vörösbab(lehet konzerv is, sőt)
olívaolaj

Elkészítés:
Az olajon dínszteljük meg a hagymákat, ezután adjuk hozzá a darabokra vágott csirkemellet és az ugyancsak darabokra vágott kaliforniai paprikát.10 perc elteltével hozzáadhatjuk a paradicsomot, a sűrített paradicsomot, sót, borsot,majorannát,  chilit vagy chiliszószt.Kis vízzel öntsük fel.Aki akar, tehet bele piros aranyat és egy kis köményt is.Főzzük kis lángon 1 órán át.Tegyük bele az átszűrt vörösbabot (konzerv), és hagyjuk főni még 5 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése