2010. június 4., péntek

Kakaós-mazsolás muffin





Mára a csokifagyi volt betervezve, de az idő megint közbeszólt.Igy is didergek, ezért a melengető kakaós muffint sütöttem meg.Mazsolával.A csokifagyi  meg marad melegebb napokra.Igazi vaníliát használtam hozzá,még fokozhattam volna csokidarabokkal, de most ez egy sima kakaós változat lett.Érdekes módon valahogy a csokis és kakaós muffin nekem jobban ízlik, mint a világos,vagy gyümölcsös fajta, de ha valakinek van valami jó muffinreceptje, örömmel fogadnám.

Hozzávalók(12 db)
245 g liszt
1  csésze mazsola
2 és fél tk.sütőpor
fél tk szódabikarbóna
1 tojás
125 g cukor
fél rúd vanília belseje
3-4 evőkanál holland kakaópor(lehet több kanál is )
0.8 dl olaj
2.5 dl író

Elkészítés:
a szárazat a szárazzal, a folyékonyat a folyékonnyal összekeverjük, majd összeöntjük, és kevergetjük a masszát.Jó sok mazsolát keverünk bele.Szilikon muffinformákba töltjük, a formák 3/4 -éig.180 fokon 25 percig kell sütni.Amikor készen van, hagyjuk hűlni 10 percet.Megkenhetjük olvasztott csokival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése